Nieuwe tekst plaatsen Nieuw document uploaden Deeplink naar document

Over Juridisch Kennisportaal

Het Juridisch Kennisportaal vormt een gratis alternatief  voor de reeds bestaande juridische databanken van de grote uitgevers waarvoor dikwijls hoge kosten betaald moeten worden. Bovendien is het de bedoeling dat de informatie op het kennisportaal voornamelijk praktisch van aard is zodat de gebruikers van het portaal snel de gezochte informatie kunnen vinden en daarmee verder kunnen in de uitoefening van hun werk.

Het kennisportaal is overzichtelijk ingedeeld in rechtsgebieden en de bijbehorende onderwerpen zodat de gezochte informatie snel en eenvoudig toegankelijk is. Bovendien kent het portaal een eigen zoekmachine.

Op het Juridisch Kennisportaal heeft u de mogelijkheid om per onderwerp

  • praktische tips of leerstukken weer te geven of uit te werken in een informatief tekstdocument, 
  • processtukken en andere juridische documenten te uploaden,
  • verwijzingen naar belangrijke juridische publicaties te plaatsen of deze te uploaden,
  • de voor het onderwerp relevante wet- en regelgeving te plaatsen,
  • en een overzicht te geven van de belangrijkste jurisprudentie of de gehele tekst van de uitspraak online te plaatsen.

Omdat de informatie en documenten worden geplaatst door juristen uit de praktijk, is het niveau van de gedeelde kennis hoog.

Het Juridisch Kennisportaal kan alleen blijven bestaan wanneer ook u bereid bent uw kennis met andere juristen te delen. Wij verzoeken u dan ook om uw juridische informatie en documenten ook op het kennisportaal te plaatsen. De werking van het Juridisch Kennisportaal is vergelijkbaar met Wikipedia, maar dan alleen beperkt tot het Nederlandse recht. U kunt - na te zijn ingelogd - zelf teksten plaatsen, reeds geplaatste teksten aanvullen of wijzigen en nieuwe juridische documenten (o.a. processtukken) plaatsen over de juridische onderwerpen van uw keuze. 

Met uw bijdrage helpt u andere juristen.
Omdat onderaan ieder document uw naam en een link naar uw bedrijf wordt vermeld, levert iedere bijdrage u tevens veel naamsbekendheid en daardoor meer zaken en opdracht op. Het mes snijdt dus aan twee kanten!

Wilt u meer uitleg over het plaatsen van documenten, kijk dan bij help.

 

 

Snelle links

Deze website

  • Toevoegen aan favorieten

Advocatenstart