Nieuwe tekst plaatsen Nieuw document uploaden Deeplink naar document

Help

Het Juridisch Kennisportaal vormt een juridische kennisbank waarbij juridische informatie en documenten overzichtelijk zijn gerangschikt per rechtsgebied en onderwerp. De werking van de website is vergelijkbaar met die van wikipedia; de gebruikers van de website kunnen zelf hun kennis delen met andere juristen door informatie, juridische documenten, publicaties, jurisprudentie en wet- en regelgeving per onderwerp te plaatsen.

Verplichte registratie
Voor het plaatsen van juridische informatie moet u zich eerst gratis en vrijblijvend registreren. Alleen juridische professionals kunnen zich registreren. Met de verplichte registratie streven wij ernaar om de kwaliteit van de juridische informatie op het kennisportaal zo hoog mogelijk te houden.

Plaatsen documenten
Vervolgens kunt u zelf uw juridische kennis en documenten plaatsen door een html-tekst te schrijven, een pdf/word-bestand te uploaden of een deeplink aan te brengen naar de informatie elders op het internet. Het kennisportaal is overzichtelijk gerangschikt per rechtsgebied en onderwerp. Zo kunnen gebruikers snel de gezochte informatie vinden. Staat het onderwerp van uw voorkeur niet bij het rechtsgebied, dan kunt u zelf ook zelf een nieuw onderwerp creëren.

Hulp bij het plaatsen van juridische informatie
Wanneer u bent ingelogd, kunt u vrij snel en eenvoudig juridische teksten plaatsen op Juridisch Kennisportaal is de daarvoor ontwikkelde module voor het plaatsen van informatie en publicaties (link "nieuwe tekst plaatsen". Via de module vult u eerst de titel van het document in en geeft u een verkorte omschrijving van de informatie. Vervolgens selecteert u het bijbehorende rechtsgebied en het onderwerp. Bestaat het onderwerp nog niet, dan kunt u zelf een nieuw onderwerp aanmaken. En daarna kunt u in het grote tekstvak de gewenste tekst typen. Uiteraard kunt u ook de tekst in uw eigen tekstverwerkingsprogramma schrijven en deze vervolgens via knippen (ctrl + c) en plakken (ctrl + v) plaatsen in de module. Let er dan wel op dat de opmaak wegvalt bij het plakken van de tekst. Loop daarom de tekst altijd nog na.

Hulp bij het plaatsen van documenten
Wanneer u bent ingelogd, kunt u vrij snel en eenvoudig juridische documenten plaatsen op het Juridisch Kennisportaal is de daarvoor ontwikkelde module voor het plaatsen van informatie en publicaties. Via de module vult u eerst de titel van het document in en geeft u een verkorte omschrijving van het document. Vervolgens selecteert u het bijbehorende rechtsgebied en het onderwerp. Bestaat het onderwerp nog niet, dan kunt u zelf een nieuw onderwerp aanmaken. En daarna kunt u het document uploaden of een link plaatsen naar het document. Vul altijd het volledige url in (met http://www.juridischkennisportaal.nl/...............................).


Tabbladen
Per onderwerp kunt u de informatie plaatsen in vijf verschillende tabbladen:

  • Informatie: tekst en commentaar bij onderwerp en wetsartikelen; praktische uitleg, adviezen en andere tips en aanbevelingen, samenvattingen. In de informatieve tekst mag ook de relevante wet- en regelgeving, jurisprudentie en verwijzingen naar andere websites of publicaties e.d. worden verwerkt.
  • Juridische documenten: o.a. dagvaardingen, verzoekschriften, conclusies, aktes, overeenkomsten, algemene voorwaarden, klaagschriften, bezwaar- en beroepschriften, appel- en cassatieschriftuur;
  • Publicaties: alle juridisch (wetenschappelijke) artikelen Wet- en regelgeving: relevante wetsartikelen, beleidsregels, en andere regelgeving
  • Jurisprudentie: samenvattingen van jurisprudentie (in een overzichtsdocument), volledige belangrijke uitspraken, etc.
  • Wet- en regelgeving: wetteksen, regelgeving, kamerstukken, beleidsregels, etc. 

Bewerken documenten en commentaarfunctie
Teneinde de juridische kwaliteit van de informatie zo hoog mogelijk te houden kunnen andere gebruikers, na te zijn ingelogd, de informatie ook bewerken. De informatie kan dus waar nodig te allen tijde aangevuld worden of, wanneer de informatie gedateerd of onjuist is, worden verwijderd. Via de commentaarfunctie kunt u ook uw mening geven over de geplaatste informatie en een waardering geven over de relevantie en juridische kwaliteit. Documenten met de hoogste waardering worden bovenaan getoond.

Verwijzingen naar het Juridisch Kennisportaal
Wilt u verwijzen naar juridische informatie op Juridischkennisportaal.nl dan kunt een hyperlink maken naar de url van de betreffende pagina. Wilt u verwijzen naar juridische publicaties dan moet u met de muis gaan staan op de link naar het betreffende document en vervolgens selecteert u via de rechter muisknop "snelkoppeling kopieren”. Voor een algemene verwijzing naar Juridischkennisportaal leest u meer op link naar ons.

Zoekfuncties
Voor het zoeken naar juridische informatie kunt u gebruik maken van de zoekmodule boven het overzicht van de rechtsgebieden.
U kunt ook zoeken via de rechtsgebiedenmodule. De module is vergelijkbaar met de werking van Windows verkenner. Ieder rechtsgebied is onderverdeel in meerdere onderwerpen waarbinnen de juridische informatie en publicaties per onderwerp zijn geplaatst. Het zoeken naar informatie is zo erg eenvoudig.

Hulp nodig?
Heeft u hulp nodig bij het plaatsen van teksten of documenten, neem dan contact met ons op: info@juridischkennisportaal.nl

Snelle links

Deze website

  • Toevoegen aan favorieten

Advocatenstart