Nieuwe tekst plaatsen Nieuw document uploaden Deeplink naar document

Forum onderwerpen over algemeen

aansprakelijkheid verzorgingsinstelling14-04-2015 15:15 (reacties: 1)

Mijn schoonmoeder ( 91 jaar ) zat in een verzorgingshuis. Dit is een huis met allemaal kleine appartementen waarvan de deur naar haar woning alleen op stop gaat met een sleutel. Omdat ze niet mobiel is, is deze deur haast nooit dicht.
Ze wilde beslist haar gouden armband om hebben. Deze kan ze zelf niet meer afdoen.
Nu is ze haar armband kwijt. Aangezien de familie niet regelmatig kijkt of ze de armband nog om heeft weten we niet precies wanneer dit gebeurt is. Echter in die tijd is er een insluiper geweest en dze heeft op verschillende appartementen sieraden weggehaald. Deze insluiper is gepakt en heeft dit bekend. DE instelling is verzekerd voor haar inboedel en heeft ook een aansprakelijkheid verzekering.
We hebben de instelling aansprakelijk gesteld. In een reactie heeft deze verzekering ons het volgende medegedeeld. Ze kunnen niets verhalen op de inboedel verzekering omdat er geen zichtbare inbraak schade is. Echter is het ook niet duidelijk wanneer het feit is gepleegd. Ook valt het niet onder de aansprakelijkheidsverzekering omdat de instelling niet aansprakelijk is voor de spullen van mijn schoonmoeder.

Kunt uiemand ons helpen
Bekijk het onderwerp.

Politie handhaaft niet altijd op geluidshinder APV25-07-2014 20:24 (reacties: 0)

Sommige mensen (met name ouderen) gebruiken kattenverjagers om dieren uit hun tuin te houden. Het werkt met geluid. Vaak adverteren ze er mee dat het niet te horen is voor mensen. Helaas blijkt dat niet altijd het geval te zijn. Veel van deze apparaten werken met de toonhoogte waarmee de mosquito ook werkt. Mensen bellen dan de politie op. Echter de politie kan deze geluiden niet altijd horen waardoor het lastig wordt om te handhaven op deze vorm van geluidsoverlast. Wat kun je in zo'n geval doen? Kinderen en jongeren weten vaak niet hoe het precies zit. Ouders horen het geluid niet en dat stuit op onbegrip. Op basis van APV geluidshinder zou je de gemeente kunnen verzoeken tot handhaving wanneer een gesprek met je buren niet mogelijk is. Ook kun je op basis van art. BW 5:37 de rechter verzoeken tot het verwijderen van deze geluidsapparaat. Meer informatie vind je op http://www.pieptonen.nl
Bekijk het onderwerp.

Snelle links

Deze website

  • Toevoegen aan favorieten

Advocatenstart