Nieuwe tekst plaatsen Nieuw document uploaden Deeplink naar document

Forum onderwerp aansprakelijkheid verzorgingsinstelling

Mijn schoonmoeder ( 91 jaar ) zat in een verzorgingshuis. Dit is een huis met allemaal kleine appartementen waarvan de deur naar haar woning alleen op stop gaat met een sleutel. Omdat ze niet mobiel is, is deze deur haast nooit dicht.
Ze wilde beslist haar gouden armband om hebben. Deze kan ze zelf niet meer afdoen.
Nu is ze haar armband kwijt. Aangezien de familie niet regelmatig kijkt of ze de armband nog om heeft weten we niet precies wanneer dit gebeurt is. Echter in die tijd is er een insluiper geweest en dze heeft op verschillende appartementen sieraden weggehaald. Deze insluiper is gepakt en heeft dit bekend. DE instelling is verzekerd voor haar inboedel en heeft ook een aansprakelijkheid verzekering.
We hebben de instelling aansprakelijk gesteld. In een reactie heeft deze verzekering ons het volgende medegedeeld. Ze kunnen niets verhalen op de inboedel verzekering omdat er geen zichtbare inbraak schade is. Echter is het ook niet duidelijk wanneer het feit is gepleegd. Ook valt het niet onder de aansprakelijkheidsverzekering omdat de instelling niet aansprakelijk is voor de spullen van mijn schoonmoeder.

Kunt uiemand ons helpen

Reageer op dit onderwerp

Mr. MPR van Dalen - 14-04-2015 15:15reageer

De meeste kans om de spullen terug te krijgen of een schadevergoeding te incasseren is de dief aan te spreken. Dit kan u doen via 5:2 BW en 6:162 BW. De vraag is of de dief kan betalen of de spullen nog heeft. Dit zal ik als eerste uitzoeken voordat u de dief aanspreekt. De zorg instelling aanspreken kan ook, maar is moeilijker. Dit is denk ik op dit moment de makkelijkste weg. Als u verder hulp nodig heeft hoor ik het graag.


Snelle links

Deze website

  • Toevoegen aan favorieten

Advocatenstart