Nieuwe tekst plaatsen Nieuw document uploaden Deeplink naar document

Entreetoets startende kantoren

Om een advocatenkantoor te starten dient u het nieuwe kantoor aan te melden bij het Basis Advocaten Register (BAR). Na aanmelding krijgt het kantoor een BAR-kantoornummer. Vervolgens krijgt het nieuwe kantoor een uitnodiging om een entreetoets in te vullen.

De entreetoets is verplicht en is alleen digitaal beschikbaar. Om de entreetoets te kunnen invullen dient u te beschikken over een BalieNet certificaat. De entreetoets dient aan de plaatselijke Raad van Toezicht te worden gestuurd. Door de entreetoets krijgt de (plaatselijke) Raad van Toezicht een goed beeld van het kantoor en diens organisatie en kan worden vastgesteld of aan alle verordeningen is voldaan. 

De Raad van Toezicht moet de entreetoets eerst goed te keuren voordat het kantoor van start kan. Wanneer de entreetoets onvolledig is en de Raad van Toezicht nog aanvullende informatie wenst of nog vragen heeft, kan de Raad hierom nog vragen. Wanneer de entreetoets akkoord is bevonden, ontvangt u een samenvatting en de akkoordverklaring. 

Het akkoord is ook een voorwaarde voor de inschrijving bij de Raad voor Rechtsbijstand. De Raad van Toezicht brengt zelf de Raad voor Rechtsbijstand op de hoogte van het akkoord voor het nieuwe kantoor. De audit is hiermee als voorwaarde komen te vervallen.

Nadat de Raad van Toezicht de entreetoets akkoord heeft bevonden, ontvangt het kantoor een samenvatting van de opgave in PDF per mail. Het invullen van de toets en het akkoord van de Raad van Toezicht op de door het kantoor geleverde gegevens zijn een vereiste in de inschrijvingsvoorwaarden van de Raad voor Rechtsbijstand. De Raad voor Rechtsbijstand wordt direct over het akkoord op de hoogte gebracht.

Geplaatst op 19-01-2005, door Beheerder,
Laatst bewerkt op 13-01-2010, door mr. J.J. van 't Hoff, VTH Advocatuur

Snelle links

Deze website

  • Toevoegen aan favorieten

Advocatenstart