Nieuwe tekst plaatsen Nieuw document uploaden Deeplink naar document

Forum onderwerp contract beeindigen als freelancer

Ik ben ZZPer (freelancer), ik heb een VAR en ik ben ingeschreven bij de KVK. Ik ben een overeenkomst aangegaan voor 1 jaar om een opdracht als software programmeur uit te voeren. Daarin staat niet dat ik verplicht ben een aantal uren te werken. Daarin staat ook niet dat de opdrachtgever verplicht is tot een aantal uren. Nu is het het geval dat ze mijn uren willen limiteren tot 1760 per jaar. Wanneer ik daar boven kom wordt mijn uurtarief gereduceerd tot 75%, zeggen ze. Maar dit staat niet in mijn overeenkomst die ik heb ondertekend. Deze reductieregeling wilde achteraf, na dat de overeenkomst al was getekend, alsnog laten ondertekenen, wat ik niet heb gedaan.

Ik ben in onderhandeling over wat de mogelijkheden zijn. Ik zou graag willen weten wat er wettelijk wel en niet mogelijk is. Mogen zijn zomaar mijn uurtarief reduceren? Kunnen zij mij 'dwingen' om te werken? Oftewel kan ik voor de rest van de contract duur (t/m mei 2015) 'vakantie' nemen (en dus elders gaan werken)?
Er staat geen opzegtermijn vermeld in mijn contract. Wel een maximale duur van 1 jaar.

Ik ben niet juridisch onderlegd, dus wellicht heb ik cruciale informatie achterwege gelaten.

Bedankt voor de hulp alvast.

Reageer op dit onderwerp

Mr. MPR van Dalen - 14-04-2015 14:50reageer

Wettelijk is er heel veel mogelijk dus ook dat je samen afspreekt dat je maar 1760 uur werkt en daarna maar 75 procent verdient. Dit is niet illegaal en kan dus gewoon. Je kan wel aanvoeren dat het niet redelijk is,maar dit is zeer moeilijk te bewijzen. Verder weet ik niet precies wat u allemaal in het contract bent overeen gekomen, maar zoals u het interpreteert kan u gewoon op vakantie gaan. Maar ik ben bang dat u wel verplicht wordt door het contract om te werken en dus de opdracht uit te voeren. Anders zal het wel een heel ongewoon contract zijn. U moet dus waarschijnlijk gewoon de opdracht uitvoeren en krijgt dus gewoon uw uren betaald zonder de reducering 75 procent.Als een van beide deze afspraak niet nakomt moet er een schade vergoeding betaald worden. Dit geld dus voor u en uw opdrachtgever. Om u echt goed te helpen zal ik graag de overeenkomst willen zien.


Snelle links

Deze website

  • Toevoegen aan favorieten

Advocatenstart